Spare Parts Manager

Company & Location Fork Lift Trucks, the Netherlands IJsselstein, the Netherlands

Jobtype After Sales & Service

Employment Fulltime

Required education Bachelor (HBO)

Arjan de Vogel

HR Manager

P(030) 2100 600

Eadvogel@terbergkinglifter.eu

Jobnews Alert

Fork Lift Trucks, the Netherlands

Spare Parts Manager

Terberg Kinglifter is fabrikant van een assortiment van meeneem-vorkheftrucks, van compacte modellen voor gebruik in stadscentra tot heavy-duty modellen voor bouwplaatsen. We leveren deze vorkheftrucks in heel Europa. Ze zijn de perfecte oplossing voor het snel en efficiënt lossen van vrachtwagens. Door hun lage gewicht kunnen ze werken in omgevingen waar conventionele vorkheftrucks niet kunnen worden gebruikt.

Terberg Kinglifter is één van de succesvolle bedrijven van de Terberg Group, gevestigd in IJsselstein, met momenteel zo’n 55 medewerkers. Hier worden de meeneem-vorkheftrucks ontworpen, ontwikkeld en geassembleerd. Onze trotse medewerkers zetten zich in om steeds voorop te lopen bij productontwikkeling. Onze focus ligt op klantrelaties, optimale after-sales en medewerkerstevredenheid. We zijn niet voor niets uitgeroepen tot winnaar van de Familiebedrijven Award 2017!

Terberg Kinglifter is een gerenommeerd merk en onderdeel van een professionele organisatie met veel groeiverwachting. Ter versterking van ons After-Salesteam zoeken we een:

Ondernemende en ‘hands on’ Spare Parts Manager

Wat ga je doen?

Als Spare Parts Manager ben je zowel operationeel, beleidsmatig, logistiek èn commercieel bezig; je neemt commerciële initiatieven en draagt zorg voor een hoge kwaliteit van de service bij het leveren van onderdelen. Als relatiebeheerder heb je veel (internationale) contacten en je gaat over het budget. De aansturing van het magazijn Spare Parts is part of the deal (1,5 fte). Dit is een echte allround functie voor een hands on Engineer.

Wat breng je mee?

Een afgeronde technische Hbo-opleiding, bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde of Autotechniek. We zoeken iemand met relevante ervaring in een internationale omgeving die After Sales een mooi vak vindt. Natuurlijk spreek je je talen (Nederlands, Duits en Engels). Het is handig als je ervaring hebt met voorraadbeheer. Uiteraard kun je werken met Excel (MS Office).

Wie ben je?

De man of vrouw voor deze positie is een ondernemer die laveert tussen verschillende belangen (klant, dealer, leverancier, collega). Je onderhoudt relaties uitstekend en bindt verkoopkanalen aan je. We zoeken een manager die het overzicht houdt en de juiste prioriteiten stelt. Analyse en advies zijn hierbij je tweede natuur. Als zelfstarter pak je ook je rol als het magazijn sturing nodig heeft.

Als collega van Terberg Kinglifter

krijg je een zelfstandige baan met ruimte om jouw ondernemende kwaliteiten tot zijn recht te laten komen. Trainingen horen bij deze ontwikkeling. Ons team van vakmensen is klein en collegiaal met een aangename werksfeer. Je kunt op termijn doorgroeien, als je dat wil.

Is dit jouw baan?

Laat het ons weten, door een e-mail met je CV en motivatie te sturen naar Arjan de Vogel, HR Manager, advogel@terbergkinglifter.eu. Voeg eventueel je LinkedIn-profiel bij.
Mocht je meer informatie over het bedrijf of functie(inhoud) willen, dan kun je Arjan bereiken op ons algemene nummer (030) 21 00 600.

Bekijk deze bedrijfsfilm om een indruk te krijgen van Terberg Kinglifter.