CAD Engineer

Company & Location Terberg Benschop, the Netherlands Benschop, the Netherlands

Jobtype Engineering

Employment Fulltime

Required education Institute of Technology (HTS)

Ronald van Zoelen

Ronald van Zoelen

Manager Engineering

P+31 348 45 92 11

Ervzoelen@terbergbenschop.nl

Jobnews Alert

Terberg Benschop, the Netherlands

CAD Engineer

De trekkers van familiebedrijf Terberg rijden rond in meer dan 100 landen, dat maakt ons een speler op wereldniveau. Je komt onze voertuigen tegen in havens, distributiecentra, de zware industrie, tunnelbouw, rangeerterreinen en luchthavens. In Benschop vind je onze productielocatie (met 320 medewerkers) waar we deze speciale voertuigen ontwerpen, ontwikkelen en assembleren. Terberg Benschop B.V. is de hoofdvestiging van de divisie Terberg Special Vehicles. Je ziet onze dochters terug in België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Dubai, Maleisië en Miami. Kwaliteit en design zijn kenmerkend voor onze bijzondere trekkers. Om voorop te lopen bij productontwikkeling zetten onze trotse medewerkers steeds hun beste beentje voor. Onze focus ligt op klantrelaties, optimale after-sales en medewerkerstevredenheid.

Construeren en tekenen van nieuwe producten is voor ons van groot belang. Het team CAD Engineers zoekt een nieuwe collega

CAD Engineer

Wat ga je doen?

Als CAD engineer vervul je een cruciale rol bij de productontwikkeling èn bij het realiseren van klantspecifieke voertuigaanpassingen. Bij Terberg heb je dagelijks te maken met alle disciplines van voertuigontwikkeling; ontwerp van veer-, stuur- en hydraulische systemen, chassis-constructies, vormdelen, cabine-interieur en -exterieur en FEA-berekeningen. 
Je weet een eisenpakket om te zetten naar een doordachte en constructieve oplossing, waarbij productiekosten, gewicht en levensduur bepalend zijn. Je werkt met PTC Creo Parametric als 3D CAD Software en Creo Simulate als FEA-oplossing. Jij bent nauw betrokken bij de validatie van het ontwerp tijdens de fases van prototypebouw, testen en de assemblage. 

Wat breng je mee?

Een Mbo- of Hbo-opleiding in Autotechniek of Werktuigbouw en enkele jaren ervaring met constructief 3D-ontwerp (voorkeur voor Creo). Je bent bekend met productietechnieken zoals lassen, snijden, zetten en overige machinale bewerkingen. Je hebt een plus als je voertuigtechnische kennis hebt. Mondeling en schriftelijk communiceer je vooral in het Engels en Duits. Tot slot is het fijn als je commerciële en communicatieve vaardigheden hebt.

Wie ben je?

De man of vrouw voor deze positie streeft continu naar het creëren van onderscheidende innovatieve producten. Je werkt veel in het team van 10 ervaren constructeurs en jonge aanwas. Een flexibele instelling, een proactieve houding en een hands-on-mentaliteit helpen daarbij. Deze functie vraagt om iemand met zelfvertrouwen, een kritische blik en een analytisch denkvermogen. Vanzelfsprekend ben je nauwkeurig in je werk.

Als collega van Terberg

krijg je een afwisselende fulltime baan. We werken van maandag tot en met vrijdagmorgen, vrijdagmiddag ben je vrij. De sfeer in ons familiebedrijf is prettig en je gaat aan de slag binnen een gemotiveerd team. Je krijgt de kans om deel te nemen aan het bedrijfspensioenfonds en je krijgt een tegemoetkoming in studiekosten als ze werkgerelateerd zijn.

Is dit jouw baan?

Laat het ons weten, door een e-mail met je motivatie te sturen naar Ronald van Zoelen, Manager Engineering, rvzoelen@terbergbenschop.nl. Voeg je CV bij en eventueel je LinkedIn-profiel. De locatie waar je gaat werken is: Terberg Benschop BV, Oranje Nassaustraat 10 in Benschop