Stagiair ICT

Company & Location Fork Lift Trucks, the Netherlands IJsselstein, the Netherlands

Jobtype Information Technology

Employment Stagiair ICT

Required education

Haye Osinga

Haye Osinga

Manager Engineering

P+31 30 221 90 70

Ehosinga@terbergkinglifter.eu

Arjan de Vogel

HR Manager

P+31 (0) 30 2100 600

Eadvogel@terberg.com

Jobnews Alert

Fork Lift Trucks, the Netherlands

Stagiair ICT

Functieomschrijving

Terberg Group is de overkoepelende organisatie achter 28 werkmaatschappijen in 11 landen en is één van de grootste onafhankelijke leveranciers van specialistische voertuigen. Ongeveer 2.500 werknemers dragen allemaal bij aan de omzet van circa 900 miljoen euro per jaar.

Terberg Kinglifter is onderdeel van de Terberg Group en richt zich op de productie van klant specifieke meeneemheftrucks. Het productgamma is zeer groot en aanpassingen worden op aanvraag naar klantenwens ontwikkelt. Via eigen verkopers en een netwerk van distributeurs verkopen zij Kinglifters in 17 landen wereldwijd.

De grote mate van flexibiliteit binnen de bedrijfsvoering van Terberg Kinglifter en de alsmaar groeiende productieaantallen vereisen een flexibel proces. Op het gebied van digitalisering valt er nog een hoop te verbeteren bij Terberg Kinglifter. Zij is dan ook op zoek naar een enthousiaste kracht die op een vrij zelfstandige manier optimalisaties kan uitvoeren. De volgende benodigde competenties zijn geformuleerd;

 • Zelfstandigheid
 • Organisatiesensitiviteit
 • Analyserend vermogen
 • Initiatief ontplooien

Tijdens jouw stageperiode wordt je begeleid en ben je werkzaam vanuit Terberg om daar op locatie in te spelen op de behoefte. Je krijgt hier begeleiding bij het in kaart brengen van eisen en wensen en het achterhalen van de benodigde informatie. Begeleiding op het gebied van het uitwerken van de digitale producten (bv. programmeren) is echter zeer beperkt. Je kunt een beroep doen op de expertise van de IT afdeling bij Terberg Group maar je zult veel alleen moeten uitwerken. Het is daarom belangrijk dat je beschikt over een skillset waarmee je zelfstandig uit de voeten kunt.

Wat heeft Terberg Kinglifter jou te bieden? In de middelgrote organisatie die de afgelopen jaren hard gegroeid is zijn er nog veel verbeteringen te realiseren op het gebied van digitalisering. Begrippen zoals ‘Paperless office’ en ‘Data-integriteit’ staan nog in kinderschoenen. Daarnaast is een nieuwe Product Configurator gewenst en zijn er nog talloze optimaliseringsprojecten op het gebied van informatievoorziening in de trant van ‘Industry 4.0’.

Lijkt dit je wat? Neem contact met ons op om door te spreken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Product Configurator

Terberg Kinglifter bouwt meeneemheftrucks altijd naar klantorder. De vele opties en varianten zorgen ervoor dat er ruim 10.000 unieke Kinglifters gebouwd kunnen worden vanuit het huidige product-gamma. De aankomende tijd zal dit nog flink toenemen door de introductie van twee nieuwe modellen. Dankzij dit gegeven is Kinglifter op zoek naar een flexibele Product Configurator.

De structuur die een dergelijke configurator zou moeten hebben is grotendeels bekend. Kinglifters worden namelijk in het 40 jaar oude ERP geconfigureerd met behulp van het zogeheten selectiemodel. De gebruiksvriendelijkheid hiervan is echter beperkt, zo is er bijvoorbeeld geen GUI. Kinglifter is opzoek naar een flexibele opzet van een configurator waar afhankelijkheden en extra informatie in geïntegreerd zijn. Een koppeling met het huidige ERP is complex en daarom geen vereiste. Wel moet de configurator voorbereid zijn op de migratie naar Microsoft Dynamics 365 die in de nabije toekomst zal plaatsvinden.

Hieronder een korte opsomming van de gewenste functionaliteiten van de Product Configurator:

 • Flexibele opzet
  Opties, varianten, afhankelijkheden en extra informatie moet gemakkelijk toe te voegen en te wijzigen zijn.
 • Naast configuratie ook extra informatie
  Tijdens het samenstellen van de machine moet de gebruiker direct inzichtelijk hebben hoe groot en zwaar de machine is.
 • Toegang van buitenaf
  De Product Configurator moet ook van buiten het bedrijfsnetwerk toegankelijk zijn.
 • Veilig en betrouwbaar
  Data zoals prijzen en distributeurskortingen mogen uiteraard niet op straat komen te liggen. Daarnaast is het belangrijk dat het systeem nauwelijks downtime heeft.
 • Voorbereid voor MS Dynamics 365
  Migreren van het oude ERP naar Dynamics 365 zal ergens in de komende jaren plaatsvinden. Idealiter komt er tegen die tijd een koppeling tussen het ERP en de Product Configurator om data-integriteit te waarborgen.

Het is de taak van de student om alle overige wensen en eisen te achterhalen. Hierbij maak je gebruik van de expertise bij Terberg Group en de praktische kennis van het personeel dat werkzaam is bij Terberg Kinglifter. Het uitvoeren van deze opdracht vereist een grote mate van zelfstandigheid en brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Past dit in jouw straatje? Neem dan contact op om de opdracht eens verder in detail door te spreken.

 

Solliciteren