Ondernemende en ‘hands on’ Lead engineer

Company & Location Fork Lift Trucks, the Netherlands IJsselstein, the Netherlands

Jobtype Engineering

Employment Full Time

Required education HBO/WO

Haye Osinga

Haye Osinga

Manager Engineering

P+31 30 221 90 70

Ehosinga@terbergkinglifter.eu

Arjan de Vogel

Arjan de Vogel

HR Manager

P+31 (0) 30 2100 600

Eadvogel@terberg.com

Jobnews Alert

Fork Lift Trucks, the Netherlands

Ondernemende en ‘hands on’ Lead engineer

Terberg Kinglifter is fabrikant van een assortiment van meeneem-vorkheftrucks, van compacte modellen voor gebruik in stadscentra tot heavy-duty modellen voor bouwplaatsen. We leveren deze vorkheftrucks in heel Europa. Ze zijn de perfecte oplossing voor het snel en efficiënt lossen van vrachtwagens. Door hun lage gewicht kunnen ze werken in omgevingen waar conventionele vorkheftrucks niet kunnen worden gebruikt.

Terberg Kinglifter is één van de succesvolle bedrijven van de Terberg Group, gevestigd in IJsselstein, met momenteel zo’n 70 medewerkers. Hier worden de meeneem-vorkheftrucks ontworpen, ontwikkeld en geassembleerd. Onze trotse medewerkers zetten zich in om steeds voorop te lopen bij productontwikkeling. Onze focus ligt op klantrelaties, optimale after-sales en medewerkerstevredenheid. We zijn niet voor niets uitgeroepen tot winnaar van de Familiebedrijven Award 2017!

Terberg Kinglifter is een gerenommeerd merk en onderdeel van een professionele organisatie met veel groeiverwachting. Ter versterking van ons Engineering team zoeken we een:

Ondernemende en ‘hands on’ Lead engineer

Wat ga je doen? Als Lead engineer vervul je een cruciale rol bij de productontwikkeling èn bij het realiseren van klant specifieke aanpassingen. Bij Terberg heb je dagelijks te maken met vele disciplines van voertuigontwikkeling; ontwerp van elektrische- en hydraulische systemen, chassis-constructies, vormdelen, cabine-ontwerp en FEA-berekeningen. Bij de grotere projecten doen we een beroep op je brede technische voertuigkennis, je maakt dan de vertaalslag van functie-eis naar ontwerp. Tijdens je dagelijkse werkzaamheden -construeren en tekenen- ben je veel in contact met het team CAD-engineers. Jij bent nauw betrokken bij de validatie van het ontwerp tijdens de fases van prototypebouw, testen en de assemblage. We werken met hightech programma’s en hebben vaak de nieuwste versies.

Wat breng je mee? Een afgeronde technische HTS-opleiding in de autotechniek of de werktuigbouw en minimaal drie jaar ervaring met constructief 3D-ontwerp (voorkeur voor Creo) in de mobiele techniek zoals trailerbouw, bouwvoertuigen of landbouwmechanisatie. Bekendheid met (seriematige) productietechnieken voor plaatbewerking zoals lassen, snijden, zetten en overige machinale bewerkingen is een voorwaarde. Kennis van (aandrijf)hydraulica en voertuig elektronica is een sterke pré. Uiteraard heb je goede kennis van de Engelse en Duits, in woord en geschrift. Uiteraard kun je werken met MS Office pakketten.

Wie ben je? De man of vrouw voor deze positie heeft interesse in het constructief ontwerpen van voertuigtechniek. Je werkt in een zeer gevarieerd team van 10 engineers met een grote diversiteit aan kennis. Een flexibele instelling, een proactieve houding en een hands-on-mentaliteit helpen daarbij. Deze functie vraagt om iemand met zelfvertrouwen, een kritische blik en een analytisch denkvermogen. Daarnaast heb je sterke communicatieve vaardigheden.

Als collega van Terberg Kinglifter krijg je een zelfstandige baan met ruimte om jouw ondernemende kwaliteiten tot zijn recht te laten komen. Trainingen horen bij deze ontwikkeling. Ons team van vakmensen is klein en collegiaal met een aangename en open werksfeer. Je kunt op termijn zeker doorgroeien, als je dat wil.

Is dit jouw baan?

Laat het ons weten, door een e-mail met je CV en motivatie te sturen naar Haye Osinga, Manager Engineering. Voeg je CV bij en eventueel je LinkedIn-profiel.

Mocht je meer informatie over het bedrijf of functie(inhoud) willen, dan kun je Haye Osinga, Manager Engineering,  bereiken op ons algemene nummer (030) 21 00 600.

Bekijk deze bedrijfsfilm om een indruk te krijgen van Terberg Kinglifter.

Solliciteren