Mechanical Design Engineer

Company & Location Terberg Benschop, the Netherlands Benschop, the Netherlands

Jobtype Engineering

Employment fulltime

Required education Bachelor (HBO)

Ronald van Zoelen

Ronald van Zoelen

Manager Engineering

P+31 348 45 92 11

Ervzoelen@terbergbenschop.nl

Jobnews Alert

Terberg Benschop, the Netherlands

Mechanical Design Engineer

De trekkers van familiebedrijf Terberg in Benschop rijden rond in meer dan 100 landen. Je komt ze tegen in havens, distributiecentra, de zware industrie, tunnelbouw, rangeerterreinen en luchthavens. Onze bijzondere trekkers vallen op door hun kwaliteit en design. In Benschop vind je onze productielocatie waar we deze speciale voertuigen ontwerpen, ontwikkelen en assembleren. Door continu goed in te spelen op de vraag van onze klanten wereldwijd slaagt Terberg Benschop erin voertuigen van de hoogste kwaliteit met de beste prestaties in de markt af te zetten. Bij Terberg Benschop werken momenteel zo’n 340 medewerkers.

Ter versterking van ons team CAD-engineers zoeken wij een proactieve

Mechanical Design Engineer


Wat ga je doen?

Als Mechanical Design Engineer werk je in teamverband aan de ontwikkeling van nieuwe voertuigen en de realisatie van klantspecifieke aanpassingen. Het CAD-team ontwerpt chassis, cabines, veer- en stuursystemen en realiseert  de integratie van motoren, transmissies, hydrauliek- lucht en elektrische systemen in onze voertuigen. Het team bestaat uit  10 personen, waarbij een gezonde mix is tussen ervaren en jongere engineers.  Je houdt je bezig met de constructie, het ontwerpen en de berekening van voertuigen, systemen en onderdelen met behulp van PTC Creo Parametric. Dit houdt in dat je je aan de slag gaat met het opstellen van ontwerpeisen op basis van behoefte-inventarisatie en het opstellen van belastingsituaties (sterkte- en levensduuronderzoek). Je voert sterkteberekeningen uit met Creo Simulate. Volgens het V-ontwikkelmodel valideer je het ontwerp en daarna begeleid je het prototype bij de bouw- en testfase.

Wie ben je en wat breng je mee?  

We zoeken iemand met MBO of HBO-opleiding in de Autotechniek of Werktuigbouw en enkele jaren ervaring met constructief ontwerpen in 3D (bij voorkeur Creo).  Je beschikt over kennis op voertuigtechnisch gebied of hebt ervaring opgedaan met soortgelijke producten. Je bent bekend met producttechnieken zoals lassen, snijden, zetten en machinale bewerkingen. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Je beheerst het Engels (++) en Duits (+).

Als collega van Terberg krijg je

een afwisselende fulltime baan, met uitdaging en doorgroeimogelijkheden. We werken van maandag tot en met vrijdagmorgen, vrijdagmiddag ben je vrij. De sfeer in ons familiebedrijf is prettig en je gaat aan de slag binnen een gemotiveerd team. Wij houden ervan als je meedenkt en naar je ideeën wordt altijd geluisterd. Vakinhoudelijk bijblijven vinden we van belang, dus we ondersteunen je met diverse opleidingen en trainingen. Je krijgt een tegemoetkoming in de studiekosten als ze werkgerelateerd zijn.

Is dit jouw baan?

Laat het ons weten, door een e-mail met je motivatie te sturen naar Ronald van Zoelen, Manager Engineering, via Jolanda Straatman, P&O-adviseur jstraatman@terbergbenschop.nl. Voeg je cv bij en eventueel je LinkedIn-profiel. 

Solliciteren