Software Tester

Company & Location Terberg Benschop, the Netherlands Benschop, the Netherlands

Jobtype Engineering

Employment Fulltime

Required education Bachelor (HBO)

Jobnews Alert

Terberg Benschop, the Netherlands

Software Tester

Het team System & Software Engineering is verantwoordelijk voor de software en systeemintegratie van Terberg voertuigen.

Wat ga je doen?


Als Software Tester waarborg je, samen met het team, de kwaliteit van het eindproduct. Dit doe je door het:

 • beoordelen van de vereisten
 • maken van testcases
 • uitvoeren van de testcase op het voertuig
 • schrijven van een testrapport

Om de werking van de systemen en software te valideren bedenk je, samen met collega’s, tests en je voert deze uit op testopstellingen en prototype voertuigen. Parallel aan de validatie van prototype voertuigen wordt een project gestart waarbij een geautomatiseerde HIL setup wordt ontwikkelt. Hierin heb jij een belangrijke rol. Je gebruikt de Jira/Confluence omgeving om jouw werk naadloos aan te laten sluiten op de werkzaamheden van de andere teamleden.

Je hebt de drive om het beoogde SiL level te halen en dit straal je uit naar je omgeving. De software die het team maakt is geïntegreerd in een voertuig van ten minste 8.5 tot wel 375 ton totaal gewicht voor de gehele combinatie. Jij beoordeelt als laatste de software voordat de trekker naar de klant gaat.

Wie ben je en wat breng je mee?


Je hebt:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met het definiëren van testen uit de gestelde vereisten
 • Ervaring met het testen van embedded systemen

Verder:

 • Ben je goed in staat om test resultaten te communiceren naar andere teamleden
 • Tijdens het ontwikkelproces ben je standvastig en duidelijk in het rapporteren van jouw bevindingen
 • Je beschikt over kennis van T-Map of ISTQB en van de verschillende testtechnieken of je bent bereid hiervoor cursussen te volgen.
 • Je gaat een uitdaging niet uit de weg en realiseert zelfstandig gestelde doelen en projecten.
 • Natuurlijk ben je op de hoogte van de regelgeving op veiligheidsgebied, en beheers je zowel Nederlands als Engels uitstekend.

Wat bieden wij jou?


Een belangrijke rol in een professioneel team bij één van de belangrijkste en grootste maakbedrijven van Nederland. Bij deze verantwoordelijke en afwisselende baan hoort een goed salaris. Wij vinden het belangrijk dat je vakinhoudelijk bij blijft en we ondersteunen je dan ook met diverse opleidingen en trainingen. Wist je dat Terberg Benschop dit jaar 150 jaar bestaat en onlangs het predicaat Koninklijk heeft gekregen? Daar zijn we best trots op!

Is dit jouw baan?


Laat het ons weten, door een e-mail te sturen naar personeel@terbergbenschop.nl. Voeg je CV bij en eventueel je LinkedIn-profiel. Mocht je meer informatie over het bedrijf of functie(inhoud) willen, dan kun je contact opnemen met Yves Timmermans, Manager System & Software engineering via ons algemene nummer (0348) 45 92 11.

De speciale voertuigen van familiebedrijf Terberg rijden rond in meer dan 130 landen. Je komt ze tegen in havens, distributiecentra, de zware industrie, tunnelbouw, rangeerterreinen en luchthavens. Terberg is innovatief en zet de trend in haar nichemarkt. Door continu goed in te spelen op de vraag van onze klanten slaagt Terberg erin voertuigen van de hoogste kwaliteit en met de beste eigenschappen en prestaties te leveren. Bij Terberg Benschop werken meer dan 370 medewerkers. In totaal heeft Terberg wereldwijd meer dan 2500 medewerkers.